Τι χρώμα φοράς για να σου αλλάξει τη διάθεση?

Το πιο συνηθισμένο που σκεφτόμαστε όταν έχουμε κακή διάθεση είναι να πάμε για shopping ή να φορέσουμε κάτι που θα μας αλλάξει τη διάθεση.

Τα χρώματα συνδέονται άμεσα με τα συναισθήματά μας, αποκαλύπτουν μέρος του χαρακτήρα μας και διαμορφώνουν ανάλογα την ποιότητα της ζωής μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε κάθε στιγμή τη ζωής μας εισπράττουμε την επιρροή των χρωμάτων αλλά και το εκπέμπουμε και εμείς στους άλλους.
Υπάρχουν χρώματα που φοράμε και βοηθούν να αισθανόμαστε αισιοδοξία για τον εαυτό μας και για τις καταστάσεις.

Υπάρχουν χρώματα που μας βοηθούν να νιώθουμε συναισθηματική ισορροπία, αρμονία και μας ηρεμούν. Δεν είναι μόνο το ότι συμβολίζουν και αντιπροσωπεύουν ορισμένα από αυτά τα συναισθήματα που τα κάνει σημαντικά, αλλά και το ότι μπορούν να τα προκαλέσουν. Για παράδειγμα, έρευνες έδειξαν πως το κόκκινο χρώμα, που μπορεί να αντικρίζουμε καθημερινά, ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς και αυξάνει την αδρεναλίνη.

Τα βασικά ψυχολογικά χρώματα είναι τέσσερα:

 

Η σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2022/2023 θα είναι μοναδική όσον αφορά τα χρώματα, καθώς ένας ισχυρός παίκτης – το φούξια – έχει εμφανιστεί παράλληλα με τα κλασικά χρώματα που κυριαρχούν τις ψυχρότερες εποχές, όπως το καφέ, το γκρι και το ναυτικό μπλε. Η έντονη απόχρωση του ροζ μπορεί να παρατηρηθεί σε μια ποικιλία ενδυμάτων. Μοντέρνα φούξια φορέματα, παπούτσια και κοστούμια εντοπίσαμε σε όλες τις πασαρέλες.

Σας περιμένω να συνδυάσουμε μαζί τα χρώματα της φετινής σεζόν δημιουργώντας το δικό σας outfit μαζί.

 

 

“Don’t forget to tell yourself positive things daily.”